Connect with us

Güncel

Avukatlar Günü ne zaman? 5 Nisan Avukatlar Günü mesajları ve sözleri 2024! (Eşe, arkadaşa, anne ve babaya)

Hukukun ve yargının önemli meslek gruplarından Avukatlar Günü nisan ayı içerisinde kutlanıyor. Avukatlar Günü mesajları da bu meslek grubuna gönül veren kişiler ya da onların yakınları tarafından mesaj ve sosyal medya aracılığıyla gönderiliyor. Avukatlar Günü ile ilgili sözler paylaşan kişiler Avukatlık mesleğinin önemine ve değerine vurgu yapıyor. Avukatlar yargı önünde; gerçek ya da tüzel kişilerin haklarını savunan, hukuk ve yasa işlerinde yol gösterici nitelik taşıyan kişilerdir. Peki, Avukatlar Günü ne zaman? İşte 5 Nisan Avukatlar Günü mesajları ve sözleri 2024!

blank

Published

on

blank
blank

Avukatlar Günü mesajları ve sözleri 5 Nisan tarihinde paylaşılıyor. Her yıl 5 Nisan tarihi Avukatlar günü olarak kutlanıyor. Avukatlar günü, hukuku sisteminde önemli bir yere sahip olan avukatların önemini vurguluyor. Anayasa ile güvence altına alınan ve dolayısıyla kamusal bir hak olan savunma hakkının tek temsilcisi olan hukukçuların Avukatlar Günü sevdikleri ve yakınları tarafından kutlanıyor. İşte en güzel, arkadaşa, eşe Avukatlar Günü mesajları ve sözleri!

blank

AVUKATLAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Anayasa ile güvence altına alınan ve dolayısıyla kamusal bir hak olan savunma hakkının tek temsilcisi olan avukatlar için her yıl, 5 Nisan tarihi ‘Avukatlar Günü’ olarak kutlanıyor. Yapılan araştırmalar sonucu ilk olarak İstanbul Barosu’nun 70 yıl önce 5 Nisan 1878 de toplanıp genel kurul yapmış olduğu anlaşılmış ve 5 Nisan Avukatlar Günü ilan edilmiştir.

blank

AVUKATLAR GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ 2024

Savunma hakkı gibi kutsal bir kamu hizmeti gören avukatlarımızın tüm toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma yerleşmesi arzusu ile avukatlarımızın Avukatlar Gününü kutlarım.

Adalete ve adil yargılamaya bir gün herkesin ihtiyacı olabilir. Avukatlar Gününü kutlarım.

Hukuku üstün kılmak ve insan onuruna yakışır bir Adalet sağlamak için büyük sorumluluk üstlenen tüm avukatların Avukatlar Günü kutlu olsun.

blank

Zor zamanlarımızda bizlere yardımcı olan avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum.

Hak ve hukukumuzu koruyan avukatlarımızın, Avukatlar Gününü kutlarım.

Haklının yanında dimdik ayakta duran ve tüm gücünü kullanan avukatlarımıza selam olsun. Avukatlar Gününüz kutlu olsun.

Güvenliğimizin teminatı olan tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum.

Adaletin güçlüden değil haklıdan yana olması dileğimle, tüm hukukçuların Avukatlar Gününü kutlarım.

blank

Hukuk devletinin olmazsa olmazı yargı erkinin temel tası ve en büyük güvencesi olan, savunma mesleğinin temsilcileri olan avukatlarımızın bu özel gününü kutlarım.

Hukuksuzlukların giderek arttığı hukukun istisna olduğu bir dönemde kalan hukuk namına hukukçuların Avukatlar Gününü kutlarım.

Hukuku üstün kılmak için savaşan hak ve adaletten yana olan hukukçuların Avukatlar Gününü kutlarım.

blank

Avukat olarak gerçeğin gücünü kovalayan tüm meslektaşlarımın Avukatlar Günü kutlu olsun.

Adalete ve adil yargılamaya bir gün herkesin ihtiyacı olabilir. Avukatlar Gününü kutlarım.

Toplumun adalet duygusunu korumak için cesurca mücadele eden tüm avukatlarımıza saygı ve sevgiyle… Avukatlar Günü’nüz kutlu olsun!

blank
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir