Connect with us

Güncel

Baykar’ın insani yardım faaliyetleri devam ediyor

En büyük İHA üreticisi ve ihracatçısı Baykar’ın sosyal ve insani yardımları hız kesmeden devam ediyor.

blank

Published

on

blank

Türkiye’de milli ve özgün İHA sistemleri geliştiren Baykar, 2023 yılında ödediği vergi ve yaptığı bağışlarla Türkiye’ye doğrudan 12,2 milyar TL katkı sağladı.

En büyük İHA üreticisi ve ihracatçısı Baykar’ın sosyal ve insani yardımları hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye’de milli ve özgün İHA sistemleri geliştiren Baykar, 2023 yılında ödediği vergiler ve yaptığı bağışlarla Türkiye’ye doğrudan 12,2 milyar TL katkı sağladı.

Bu alanda dünyanın en büyük ihracat şirketi olan Baarkar, 34 ülkede SIHA ihracatının bilincinde, toplam 623 ihracat ihracat ihracatı.

Son Bartomstation gelirine göre, Direktör ve CEO başkanı Selçuk Bayraktar, 621 alıntının birinci ve ikinci kez katıldı.

6 Şubat 2023’ten sonra şirket sorumluluğunu unutmayan Baarkar – Goddele Evil, bölgeye yardım etmek için ekipler gönderdi. 2000 kişilik konteyner şehir inşa etti. Birçok yerde açtığı aşevleriyle depremden etkilenen vatandaşlarımıza hizmet veriyor.
Ayrıca Baykar’ın Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen vatandaşlarımıza teslim etmek üzere inşa ettiği 1012 kalıcı konut projesi de hızla devam ediyor.

Deprem bölgesinin ve Gazze’nin zulmü altında yaşam mücadelesi veren mazlum Filistin halkına toplam 5 milyar TL bağış yapıldı.

Baykar, bu bağışların yanı sıra dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’in de en büyük destekçisi konumunda. Toplam 140 katılımcının katılımıyla gerçekleştirilen TEKNOFEST’in mali yükünün yarısını Baykar tek başına üstleniyor.

Başlangıcından bu yana tüm projelerini kendi kaynaklarından yürüten Baykar, İHA araştırma ve geliştirme sürecinin başladığı 2003 yılından bu yana tüm gelirinin yüzde 83’ünü ihracattan elde etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2021 ve 2022 yılı verilerine göre savunma ve havacılık sanayi ihracatında lider oldu. Savunma Sanayii Bürosu tarafından 2023 yılında sektörün ihracat şampiyonu ilan edilen Baykar, geçen yıl 1,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
Son yıllarda gelirinin yüzde 90’ından fazlasını ihracattan elde eden Baykar, 2023 yılında savunma ve havacılık sektörü ihracatının yalnızca üçte birini gerçekleştirecek.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir