Connect with us

Teknoloji

Galaxy S23 kullanıcılarına ekran şoku: One UI 6.1, bazı S23’leri bozdu

Bazı Samsung Galaxy S23 kullanıcıları, telefona gelen One UI 6.1 güncellemesinden sonra dokunmatik ekranın tepki vermeyi durdurduğundan şikayet ediyor. Ama bu sorunun kaynağı, aslında doğrudan Samsung değil.

blank

Published

on

blank

Samsung’un büyük One UI 6.1 güncelleştirmesi artık eski Samsung telefonlarında da indirilebilir durumda. Ancak bazı Galaxy S23 kullanıcıları yapay zeka odaklı yükseltmenin cihazlarına faydadan çok zarar verdiğinden şikayet etmeye başladı.

Reddit’teki ve Samsung’un Topluluk forumundaki son gönderilere göre, One UI 6.1, belirli Galaxy S23, Galaxy S23 Plus ve Galaxy S23 Ultra cihazlarının dokunmatik ekran işlevselliğini alt üst etti. Bazı kullanıcılar ekranlarının artık “tamamen tepkisiz” olduğunu iddia ederken, bazıları ise dokunmatik ekran işlevlerinin S Pen ile sınırlı olduğunu söylüyordu.

Meğer sorun ekran tamiriymiş

Ancak daha sonra bu şikayetlerin, Galaxy S23 telefonlarında orijinal olmayan ekranlar takılı olan kullanıcılardan geldiği anlaşıldı. Yani, ekranlarını tamir ettirirken orijinal parça yerine “yan sanayi” ekran taktıran kullanıcıların ekranları kilitlenmişti.

Samsung Community forumunda söz konusu gönderinin altında yer alan bir yorumda, “One UI 6.1’i indirdikten sonra ekranımın alt kısmının yanıt vermediğini fark ettim, ancak tüm uygulamalar tamamen optimize edildikten sonra çalışmaya başladı” diyordu.

Samsung, her ne kadar bu sorun kendisinden kaynaklanmasa da, bir güncelleme ile çözüm sunmayı ihmal etmedi.

Bir güncelleme vakasında daha, acil durumlarda telefonlarınızı ve bilgisayarlarınızı kullanırken, otomatik güncellemenin ne kadar büyük risk taşıdığını görmüş olduk. Dijital cihazları, “acil” kullanmak zorunda kalmayacağınız gün ve saatlerde güncellemek, riskleri minimize etmek için yararlı bir önlem olacaktır.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir